Зона

СПА

На разположение на нашите гости са: топъл басейн със сребърно-йонна флитрация, финладска и инфраред сауна, ароматна парна баня, контрастен душ, джакузи

Басейнът е с полу-олимпийски размери, с варираща дълбочина от 135 до 180 см. детската зона е с дълбочина от 50 до 55 см.

Температурата, която поддържаме на водата е в диапазона между 31-34‘C

В зоната на басейна се намират: 
– финландска сауна
– инфраред сауна
– ароматна парна баня
– контрастен душ
– воден тренажор
– джакузи
За летния сезон към басейна има прилежаща градина с плаж с шезлонги.

Финландска сауна
Финландската сауна е най-популярният вид сауна в света.
Тя е вид „суха сауна“, което ще рече, че дървото, с което е облицована се затопля от печка на дърва или електричество и топлинно задържащи камъни, поставени върху печката. Основното предназначение на сауната е достигане на много висока температура ( 60-80ºC), което води до сърдечния ритъм (съизмеримо с ходенето пеш), стимулира кръвообращението и извежда токсините от тялото чрез изпотяване.
Ако имате бавна циркулация, тогава седмичната сауна може да помогне за елиминиране на токсините и постигане на блестяща кожа.
В зависимост от ползите, които искате да постигнете, ще определите честотата и продължителността на използването на сауната. Не забравяйт, че въпреки полезните си действа, сауната е противопоказна за някои здравословни състояния.

Инфрачервена сауна
Тази сауна, работеща на основата на инфрачервена технология е по-ефективна, тъй като топлината достига по-дълбоко в кожата. Само 20% от лъченията нагряват въздуха, а останалите 80 % – тялото. Прониква в дълбочината на кожата. Тя отпуска приятно тялото и доказано помага за редуциране на различни болки. Забавя стареенето, повишава нивото на хормоните на растежа и се препоръчва за хора със сърдечни проблеми, артрит, екземи и хронична умора. Резултатите от инфрачервената сауна се получават при по-ниски температури от обикновената сауна и могат да се понасят по-добре от хора, които не могат да издържат на високите температури в другите сауни или парни бани.

Парна баня
Парните бани са затворени влажни помещения, които се отопляват с пара. Температурата варира, но парните стаи обикновено се поддържат с температура между 45 и 50ºC.
Парната баня е най-древният начин, с който се постига баланс между духа и тялото и спомага за прочистването и изхвърлянето на токсините от организма , подобрява кръвообращението, метаболизма, дишането и имунитета.
Парната баня може да подобри Вашето здраве по няколко начина:
-Отваря порите. Топлата кондензация отстранява мръсотията и мъртвата кожа, в резултат на това кожата става чиста, овлажнена и с по-равномерен тен. Препоръчва се да предхожда козметични процедури за пълноценно усвояване на полезните продукти.
– Подобрява сърдечно-съдовото Ви здраве. Изследване показва, че влажната топлина подобрява циркулацията, особено в крайниците. Подобрената циркулация може да доведе до понижено кръвно налягане и по-здраво сърце.
Парната баня може да има благотворно въздействие върху тялото, но не забравяйте, че сама по себе си не е вид лечение. Освен това е важно да имате предвид, че парната баня не е подходяща при някои здравословни състояния, при бременност, възстановяване от операция и други.
След ползване, за по-добро въздействие, се препоръчва обливане с хладен контрастен душ.

Оставяме СПА преживяването с отворен достъп и за гости, които не нощуват в хотела.

ЦЕНИ Гости от 2 до 14 г. Гости над 14 г.
Понеделник-Неделя 10 лв. 20 лв.

Деца до 2 години (ненавършени) ползват басейна и детската зона безплатно.
Деца от 2 до 14 г. (ненавършени) ползват само басейна и детската зона.
Цената е на човек, за еднократно посещение и включва топъл басейн със сребърно-йонна флитрация с температура от 31 до 34 °C, финладска и инфраред сауна, ароматна парна баня, контрастен душ, джакузи
За информация и резервации: +359 879 300 867
Работно време: 09:00 ч. – 20:00 ч.
E-mail: chb@diplomatplaza.com